Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑ !

Ένας από τους στόχους που θέτουμε  τις πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο είναι  η εκμάθηση του αρχικού γράμματος του ονόματός των  παιδιών .Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά στο να ξεχωρίσουν το όνομά τους ώστε να προχωρήσουμε στην καλύτερη οργάνωση της αίθουσας και των δραστηριοτήτων μας και βέβαια στο να μάθουν αργότερα να γράφουν ολόκληρο το όνομά τους.

Στην τάξη μας επισκέφτηκε ο ¨Ονοματούλης¨που είχε ένα δωράκι για τον καθένα  μας.'Ενα μολυβάκι που γράφει  το όνομά μας! (Με κεφαλαία από τη μια και πεζά γράμματα από την άλλη πλευρά)

Ο Ονοματούλης αγαπάει όλα τα ονόματα και τα κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του.Κάθε φορά που θα θέλουμε να γράψουμε το όνομά μας θα μας δίνει το καρτελάκι μας και μάλιστα όταν γράφουμε όσα περισσότερα γράμματα μπορούμε (από το όνομά μας) ,τότε τον κάνουμε πολύ περήφανο και ευτυχισμένο!

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο γράμμα!Ώρα για παιχνίδι με την πλαστελίνη !Εξασκούμε τη λεπτή κινητικότητα και μαθαίνουμε ευχάριστα το αρχικό μας γράμμα!
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε καδράκια!Έτοιμα!

Μήπως κάτι ξεχάσαμε ; Μάλλον χρειαζόμαστε κάτι ακόμα...πολύχρωμες πούλιες!


Τώρα είναι έτοιμο!
Τα αρχικά μας έγιναν στολίδια που θα διακοσμήσουν το δωμάτιό μας!




Μια άλλη δραστηριότητα με την οποία ασχοληθήκαμε ήταν η τεχνική του κολάζ στο αρχικό μας γράμμα.Έτσι ξεχωρήσαμε το αρχικό μας γράμμα ανάμεσα σε τόσα άλλα ,μάθαμε για την τεχνική του κολάζ και μιλήσαμε για την σωστή χρήση της κόλλας.




Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δραστηριότητες για τη σύνθεση του ονόματος μας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου